Broodje Joris & Alain

Samen met chef-kok Alain Caron mocht ik een verrukkelijk broodje met biologisch zuurdesembrood maken.

Ingrediënten:

  • zuurdesem brood van circa 1 kilo
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 100g rucola
  • 400g witte kool of spitskool, heel dun geschaafd
  • 20g oude kaas, geraspt
  • rasp van Boeddha’s hand (dit kan je ook vervangen door de rasp van een limoen)
  • rasp van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 4 el mayonaise (eventueel Japanse mayonaise)
  • 200g Parmaham
  • zout en peper
  • eventueel: 100 gram truffel, dun geschaafd
  • verder nodig: plastic folie

Bereidingswijze:

  • Fruit de ui in olijfolie
  • Meng in een kom de ui, rucola, kool, kaas, limoenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten trekken
  • Snij het brood in zijn geheel in de lengte door.
  • Beleg de onderkant met Parmaham en eventueel met plakjes truffel.
  • Verdeel de salade hier gelijkmatig overheen in een dikke laag van circa 1 centimeter.
  • Leg de bovenkant van het brood erop en rol het geheel strak in plasticfolie
  • Als het brood stevig gerold is kan je er plakken van snijden van circa 3 centimeter per persoon

Bon appetit!
Alain Caron

 

Bron: NPO BinnensteBuiten