In mijn bakkerij draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling

In 1971 ben ik geboren in Lunteren, De Gelderse Vallei. Als echte buitenjongen en afstammeling van de bakkers- en houthakkersfamilie Van Voorthuizen verraste ik met een carrière in het bedrijfsleven. Via Vodafone, KPN en omzwervingen in Brussel en Maastricht ben ik in 2010 teruggekeerd naar mijn roots in Lunteren. En dan bedoel ik ook echt mijn roots die liggen in 1880, waar het bakkersleven van mijn voorouders begon. Mijn opa Teunis was de laatste bakker in de familie.

Als liefhebber van lekker en gezond eten zette ik in 2010 de eerste stappen in deze voor mij nieuwe sector op boerderij van mijn schoonfamilie, de makers van de beroemde Remeker kaas. Daarna heeft meesterbakker René van der Veer van De Veldkeuken mij het ambacht van zuurdesembakker bijgebracht.

Sinds 2015 heb ik in een oude garage in Nederwoud bij Lunteren mijn eigen bakkerij. In de bakkerij draait alles om natuurlijke smaakontwikkeling. Alle broden worden met de hand gevormd en  gebakken op een stenenvloer. Het mooiste vind ik de laatste fase voordat ze de oven in gaan. Met een mesje snijd ik ieder brood in en geef ze hiermee een unieke signatuur mee. Het resultaat blijft altijd genieten. Heerlijk geurend en smakend natuurbrood.

“Goede voeding is cruciaal voor een aangenaam en gezond leven.
Broodliefhebbers verdienen het best mogelijke brood dat de aarde,
de akkerbouwer, de molenaar en de bakker gezamenlijk kunnen maken.”